Financiële Planning

Waarom?

Voor verbetering kwaliteit van leven en werk
In Amerika zijn er bedrijven die dream managers in dienst hebben. Zij helpen dromen van medewerkers waar te maken. Het resultaat is een stijging van de omzet en meer winstgevendheid van die bedrijven. Hoe komt dat? Werknemers die thuis blijer zijn, zijn ook blijer op hun werk, hebben meer initiatieven voor verbetering, werken harder en blijven langer bij dezelfde werkgever.
Een dream manager is een mooi woord voor een financial (life) planner.

Voor inzicht
Hoe leg je als werkgever uit hoeveel pensioen een werknemer krijgt en welke voorzieningen er zijn als hij ziek wordt of wat er geregeld is voor de nabestaanden? Hoe weet je als werkgever of je wel de juiste middelen inzet? Het antwoord zou kunnen zijn: huur bij Bol-Advies een workshop financiële planning in.

fiscaal-sparen

Bij problemen

Bijvoorbeeld bij een casus als deze:

Vincent is een zeer gewaardeerde medewerker die zich regelmatig ziek meldt en geen keuze maakt voor een andere functie. Vincent heeft relatieproblemen en daaraan verwant financiële zorgen. Bekend is dat werknemers met ernstige privéproblemen 20 tot 30% minder productief werken.

Risico voor de werkgever: Vincent valt steeds meer uit, medisch of arbotechnisch gebeurt er echter weinig, de stress escaleert en werknemer komt met burnout thuis te zitten.

Rol werkgever: Voor een werkgever is het heel lastig zich in privéproblemen van werknemers te mengen. Een situatie als hierboven kost het bedrijf echter veel geld, door minder omzet en door indirecte kosten van vervanging of arbo-achtige processen. In het kader van goed werkgeverschap heeft de werkgever de zorgplicht naar de werknemer om optimale werkomstandigheden te creëren.

Wat hier werkt: De werkgever biedt Vincent financial life planning aan. Door zijn situatie is hij het inzicht in zijn financiële (on)mogelijkheden kwijt, heeft hij stress door een (v)echtscheiding, die zorgt voor meer kosten van advocaten, waar hij het geld niet voor heeft en verliest hij steeds meer de grip en uitzicht op een goede afloop.

Resultaat: Vincent krijgt het inzicht en de grip en maakt dat hij zich gesteund voelt. Financial life planning reikt hem de stappen aan om eruit te komen. Hierdoor kan hij zich al heel snel weer op zijn werk concentreren. Het geldvoordeel voor werkgever loopt in de duizenden euro’s.

Gerelateerde onderwerpen
Neem contact op

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Niet leesbaar? Klik om de tekst te veranderen. captcha txt

Start typing and press Enter to search